SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ȘTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?

SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE.

TU ȘTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?

 

 

Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov prin Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității desfășoară activități de informare în perioada 20 Decembrie 2021 – 7 Ianuarie 2022, pentru responsabilizarea părinților/tutorilor legali cu privire la necesitatea supravegherii permenente a copiilor și importanța menținerii unei legături de încredere/unei bune comunicări cu aceștia, dar și pentru informarea minorilor asupra riscurilor inerente plecării de acasă sau din instituțiile de ocrotire.

 

Dacă în perioada vacanței de iarnă luați copilul în supermarket-uri sau în alte locuri aglomerate, țineți cont de urmatoarele recomandări:

  • nu lăsați copilul nesupravegheat, însoțiți-l chiar și atunci când merge la grupul sanitar;
  • stabiliți un punct de întâlnire cu copilul dumneavoastră, în cazul în care vă pierdeți reciproc;
  • învațați-vă copilul să se adreseze unor persoane care îl pot ajuta, cum ar fi un agent de securitate, un angajat de la punctul de informare, un vânzator etc.;
  • nu lăsați copilul în magazinul de jucării bazându-vă pe supravegherea asigurată de personalul din magazin;
  • nu mergeți la cumpărături sau la un eveniment public cu copilul, daca considerați ca o sa fiți distrași și copilul va ramane nesupravegheat.

 

PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

Violența în familie este de cele mai multe ori ascunsă de către victimă, fie din cauza sentimentului de teamă față de agresor, fie din dorința de a nu-și expune problemele față de cei din jur. Acest comportament nu poate conduce decât la o perpetuare a violenței, și nu de puține ori la adevărate tragedii.

Recomandăm celor care se confruntă cu situații de acest gen, să nu tolereze în tăcere actele de violență asupra lor și să solicite ajutor instituțiilor responsabile, astfel:

 

PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINŢE

Este extrem de neplăcut să-ţi găseşti casa spartă. Un aspect foarte important al prevenirii furturilor din locuinţe este reprezentat de necesitatea adoptării unui comportament prudent , în fapt, nişte reguli simple de urmat care ne pot feri de postura de ,,victime,, .

Vă prezentăm astfel , câteva ,,ponturi ,, :

PREVENIREA INFRACŢIUNILOR CU VIOLENȚĂ

Din punct de vedere juridic, violenţa reprezintă folosirea forţei fizice sau a autorităţii personale pentru a produce un prejudiciu sau o vătămare a integrităţii unei persoane sau a unui grup social.

Infracţiunile comise cu violenţă prezintă o gravitate deosebită faţă de celelalte fapte antisociale deoarece determină consecinţe imediate în plan fizic asupra individului, iar ulterior pot provoca consecinţe psihice majore asupra victimelor. De asemenea, având în vedere faptul că sunt îndreptate împotriva vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii, ele sunt de natură să inducă o stare de teamă şi un sentiment de nesiguranţă în rândul comunităţilor în care au loc.

 

Cuvântul Primarului

Vă mulţumesc pentru că aţi ales să utilizaţi şi acest canal de comunicare, o modalitate prin care Primăria Comunei Budila este mai aproape de cetăţenii şi oaspeţii săi, dar şi o platformă menită a îmbunătăţi activitatea de comunicare atât dinspre comuna către cetăţean, cât şi în sens invers.
Irimia Marsavela

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0268.518.153

Poliția Locală - 0786.294.122

Budila, str. Principala nr. 261

Accesibilitate